Profesyonel Web Tasarım Firması | Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

Domain (Alan Adı) bir web sayfasının fiziksel adıdır. Domain, tarayıcıdaki adres çubuğuna yazdığımız harf veya rakam barındıran bir maskeli isimdir.

Anlaşılır bir domain bulunabilmenizi sağlar.
Anlaşılır bir domain bulunabilmenizi sağlar.

Çünkü domain aslında bir IP adresidir. İnsanlar IP adresleri ile sitelere bağlanırken karışıklık olmasın diye isimlendirilmiştir. Bu yüzden siz aslında bir siteye bağlandığınızda bir IP adresine sahip bilgisayarın içerisinde size ayrılmış klasöre bağlanırsınız. Burada size ayrılan klasör aslında site isminiz. Örneğin; denemebirsite.com

Alt alan aldığınızda ise sunucu tarafında yeni açtığınız bir klasörü alt klasör yapabilirsiniz. Örneğin; destek.denemebirsite.com örneği verebiliriz.

Ayrıca iyi bir alan adı seçmek size performans ve müşteri açısından katkı sağlamaktadır. Önemli olan akılda kalıcı ve net mesaj içeren bir isme sahip olmasıdır.

Domain (Alan Adı) ve Hosting Nasıl Alınır?

Alan adınızı en bilinen profesyonel hizmet veren firmalardan almanızı öneririz. Tavsiye niteliğinde olmasın ama bilinen firmaların kampanyaları veya fiyatları nasıl cazip geliyorsa oradan alabilirsiniz.

Bazı domain ve hosting sağlayıcı firmalar;

Domain Türleri ve Anlamları

İnternetin bize ulaştığı zamanlarda domainlerin en gözdesi .com uzantısıydı. Biz ona çok alışmıştık ve istediğimiz isim hep boştu genelde. Yalnız web sayfalarının artık artmasıyla beraber alınacak bir isim bulmak gerçekten zor olabiliyor. Yeni uzantılar da çıktı fakat domain uzantıları arama motorları tarafından .com uzantısı kadar değer görmediği de aşikar.

İnternet Dünyasına 2011 Yılında Neler Oldu?

Yeni bir domain yeni bir marka neden olmasın?
Yeni bir domain yeni bir marka neden olmasın?

İstediğiniz bir isimde alan adı bulamadığınızda marka isminizi de değiştirme zorunda kalabiliyorsunuz. Bu nedenle bir firma kurmak için bile öncelikle alınması gereken alan adı oluyor. Bu yüzden yeni uzantılar yeni bir soluk getirmekte ve birçoğu sektöre göre ayrılmıştır. Çünkü e-ticaret ile uğraşan firmalar .online alsınlar, .site uzantısını küçük veya büyük işletmeler alsın, .club uzantısını eğlence kulüpleri veya spor kulüpleri alsın diye belirlenmiştir.

TIKLA ARA
WhatsApp